Cursus “Anderstaligen Nederlands leren lezen”

Online Cursus via Zoom (18 november 2023)

Datum:
Zaterdag18 november 2023

Tijd:
9 u 30 tot 15 uur

Prijs:
€ 159

Doelgroep:
Leerkrachten en logopedisten

Inhoud:
Anderstaligen Nederlands leren spreken en lezen begint met Klankenonderwijs. In deze aanpak leer jij wat klankonderwijs inhoud en hoe het lezen daarop aansluit. Leerkrachten ondervinden in de praktijk dat de reguliere methoden voor technisch lezen niet volstaan om anderstaligen te leren lezen. Tijdens deze cursus leer je hoe je het unieke klankenschema van de methodiek Klankenpad-Letterweg en de Letterwegstrategieën kan inzetten om de tekorten van de leesmethoden te ondervangen.

Vermeld bij inschrijving de leesmethode waarmee jij werkt. Je leert dan welke aanpassingen jij kan doen om jouw unieke leerling Nederlands te leren lezen. Wist je dat je met de Letterwegschrijver (software) aangepaste werkboekjes kan maken? Heb je er al bij stilgestaan dat ook anderstaligen dyslexie kunnen hebben? Ook daaraan wordt in deze cursus aandacht besteed.

Docent: Emmanuelle de Waal, remedial teacher, logopedist, dyslexiespecialist, auteur van de methodiek Klankenpad- Letterweg

Inschrijving:
Zie onderaan.

Inbegrepen: Handouts, digitale handleiding bij aankoop van de boeken.
N.B. Voor deze cursus werd geen accreditatie aangevraagd.

Actie: Het boekenpakket bestaande uit het Klinkerboek, Medeklinkerboek en klankgebarenboek aan slechts € 60 excl. verzendkosten, als je deelneemt aan de cursus. (Nooit korting op pdf bestanden)

Gratis toegang tot de instructiefilm over klankgebaren.

Gedurende 1 jaar gratis toegang tot de klankenfilms die bij de boeken horen.

Inschrijven

    Groetjes van de Pratende Letters!
    Taalonderwijs begint met klankonderwijs!