Online Cursus “Klankenonderwijs aan àlle kleuters en beginnende lezers” (6 april 2024). Verstevig de basis, waarop hogere leerprocessen voortbouwen.

ACTIE _ ACTIE _ ACTIE _ACTIE_ ACTIE_ ACTIE _ ACTIE _ ACTIE _ACTIE _ACTIE _ACTIE _ACTIE

Actie: Bij deelname aan de online cursus d.d. 6 april 2024, ontvang je 1 pakket bestaande uit 1 klinkerboek, 1 medeklinkerboek én 1 klankgebarenboek, gratis excL. verzendkosten

Datum:
Zaterdag 6 april 2024, online via Zoom

Tijd:

9 u 30 tot 16 uur (pauze vanaf 12 u tot 12 u 30)

Deelnemers:
Leerkrachten, remedial teachers, zorgcoördinatoren, logopedisten, thuisonderwijzers, NT2-docenten..

Aantal deelnemers: Maximum 10, vanwege een interactieve aanpak. Wees dus snel!

Werkvorm: Blended leren; je ontvangt vanaf 25 maart een link naar instructiefilms en een 45-tal klankenacts van Letterweg. In elke act komt een klank op ludieke wijze tot leven.

Anderstaligen Nederlands leren spreken en lezen begint met klankenonderwijs. Wil jij je specialiseren in klankenonderwijs? Kies dan voor de multisensoriële methodiek Klankenpad-Letterweg.

Met Klankenpad-Letterweg krijgen je leerlingen grip op de klankstructuur en de uitspraak van Nederlandse woorden én leren daarbij indirect de Nederlandse klanktekenkoppelingen. Twee vliegen in één klap dus! Schrijf je snel in voor de online cursus, Klankenpad-Letterweg én word zelf op één dag tijd een heuse klankenspecialist met alle kennis om klanken aan te leren aan àlle leerlingen vanaf de peuterleeftijd tot en met groep 4 (tweede leerjaar). Want wie klankenonderwijs aanbiedt of klanktekenkoppelingen aanleert, hoort toch zelf alles over klanken te weten?
In deze cursus ontdek je meteen hoe je aan kleuters met risico op lees-en spellingproblemen een leuke voorschotbenadering kan aanbieden.

Tijdens deze cursus ontvang je een welkom extraatje, namelijk; een uniek overzicht van mondbeelden met de articulatiekenmerken van alle klanken. Per klank is op het overzicht de respectievelijke articulatie te zien: de kaakopening, de lipronding of- spreiding, de tongplaatsing (iets waarover jij vast wat meer wil weten) en kenmerken met betrekking tot stem en nasaliteit. Uiteraard leer ik je, hoe je deze tool kan gebruiken bij het geven van klankenonderwijs.

Prijs: € 199

Inbegrepen

– Een uniek overzicht van de articulatiekenmerken van alle Nederlandse klanken.

– 3 maanden toegang tot de links zodat je kan ervaren hoe leerlingen reageren op de leuke klankenacts, die je als leerkracht en therapeut na het bekijken ervan eventueel natuurlijk ook zelf kan brengen.

– 3 maanden toegang tot de links met instructiefilms van de handgebaren.

– 1 klinkerboek, 1 medeklinkerboek, 1 klankgebarenboek (alles exclusief verzendkosten)

– Hand-outs Powerpoint

– Certificaat Letterwegcoach met vermelding 8 SBU (geen accreditatie)

Garantie: Na deze cursus met de bijgeleverde materialen, kan je met de Letterwegstrategieën aan de slag en kan je klankenonderwijs geven.

Materialen De prijslijst vind je terug op de website. Ontdek de geweldige kortingen als jij je voor deze cursus inschrijft.

Docent: Emmanuelle de Waal, remedial teacher, logopedist, dyslexiespecialist, auteur van de methodiek Klankenpad-Letterweg

Assistenten: Pratende Letters

    Inschrijven:

    Groetjes van de Pratende Letters!
    Taalonderwijs aan anderstaligen begint met klankonderwijs!

    Toch nog een vraag? Sms naar Emmanuelle op 0032479448495